Ergotherapie

› Den Bergop ‹

Wat doen wij?

Handelingen die de meeste mensen als vanzelfsprekend ervaren (schrijven, aankleden, eten met mes en vork, spelen, studeren, poetsen,…) zijn voor anderen een groot probleem. Ergotherapie is het terug mogelijk maken van die dagdagelijkse handelingen.

Hierbij focussen we ons vooral op de mogelijkheden en niet op de beperkingen. Het is belangrijk om betekenisvolle activiteiten te kunnen blijven uitvoeren, ook met een beperking. We houden rekening met persoonlijke wensen en gaan op zoek naar manieren en hulpmiddelen om een optimaal resultaat te bekomen.

 

De ergotherapeut observeert en analyseert de activiteiten waarbij problemen worden ondervonden en zoekt naar een gepaste oplossing. Deze oplossing kan een bepaalde training zijn, het aanleren van compenserende strategieën of het gebruik van hulpmiddelen en voorzieningen zoals aangepast schrijfgrief, ordeningsmethodes, maar ook aangepast bestek, stoelen,… De ergotherapeut doet dit zowel voor kinderen, jongeren als voor volwassenen.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

- Fysieke revalidatie voor volwassenen:

° Na een beroerte/CVA

° Parkinson

° Evenwichtsstoornissen

° Maaltijdbegeleiding

° Zelfredzaamheid

° Hulpmiddelen en/of aanpassingen leefomgeving

- Ergotherapie voor kinderen:

° Psychomotoriek

° Schrijfmotoriek

° Fijne en grove motoriek

° Zelfredzaamheid


Therapeuten

griet

Griet Bellekens

Griet Bellekens behaalde haar Bachelor Ergotherapie in 1994. Zij werkte in een Psychiatrisch Centrum op de opnamedienst  Psycho-Organische en in een Algemeen Ziekenhuis op de diensten Geriatrie en Neurologie.

Zij staat al jaren in de trainings-en opleidingswereld zowel bij kinderen als (jong)volwassenen. Ze bouwde onder andere 7 jaar ervaring op in studiebegeleiding van Hogeschoolstudenten.

Momenteel werkt ze haar Master in de Opleidings-en Onderwijswetenschappen af aan de UAntwerpen. 

Als ergotherapeut helpt zij kinderen en volwassenen die moeilijkheden ondervinden bij het uitvoeren van dagdagelijkse activiteiten. Dit kan gaan van schrijfmotoriek stimuleren bij kinderen tot fysieke revalidatie bij volwassenen na een ongeval of ziekte.

Voor meer informatie aarzel niet om ons te contacteren.

Bel 0474 51 33 81 of